Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 129 common:people_all_forms

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня

Date: 18 січня 2021 о 07:06, Refreshed 18 січня 2021 о 08:14
113 views

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в нашій школі дана акція стартувалє з 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок та триватиме до 10 грудня.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в нашій школі дана акція стартувалє з 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок та триватиме до 10 грудня.

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, в закладах загальної середньої освіти проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. У рамках акції проводився конкурс малюнків "Мій світ без насильства!"

Зокрема,в Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  акція розпочалася із профілактичного заняття  “Зростаємо без насильства” між учнями 2- 4 класів практичним психологом. Разом із класними керівниками та молодши ми школярами організували флешмоб “Наші пальчики проти насильства

З учнями Карпилівській школи проведено ряд бесід, тренінгових занять присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих  таких як: Заняття з елементами тренінгу « Шляхи протидії торгівлі людьми» , « Людина - не товар!», Перегляд фільму «Станція призначення –життя!».

Десятикласники активно висловлювали свої думки. Класні керівники повідомили, що насильством є не тільки бійки, а й звичайні штовхани, прізвиська, глузування, все, що порушує права іншого, принижує його гідність.

Прикро, що дедалі частіше є прояви насилля у сім’ях. А саме сімейне спілкування – запорука доброго настрою і душевного спокою. І з другого боку – ніде люди не ранять так боляче, як вдома. На завершення зустрічі десятикласники побудували “піраміду” позитивних вражень.

Продовжуючи тему насильства в сім’ї, з  учнями 5- 8 класу проведено тренінг « Мій улюблений світ без насильства, а з самими школярами проведено анкетування на виявлення насильства 

З метою попередження проявів жорстокості та насилля з 25 листопада по 10 грудня проводилася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»  В школі відбулася профілактична загальношкільна акція “Синя стрічка – проти насильства”. Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Для кращого візуального сприйняття акції учнівське самоврядування, підготували символічні сині стрічки, які прикріплювали всім учням і вчителям, котрі брали участь в акційних заходах

У межах Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” у Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено виховні бесіди, профілактичні заняття з нагоди Всесвітнього дня Боротьби зі СНІДом, профілактичне заняття « Школа проти СНІДУ», Виховні бесіди з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом за темою: «СНІД – загроза для людства», «Обери життя» тощою, та уроки толерантності, доброти з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Тут переглядали відеофільми про форми й види насильства та дискутували на тему його уникнення. Та обговорили про гендерну рівність, малювали малюнки до теми акції.

В бібліотеці Карпилівської Бібліотечна виставка «16 днів проти насильства». школи проведено превентивну годину “Життя дається один раз”, В обговоренні взяли участь учні 9-11 класів, вчитель правознавства, вчитель ОБЖ, медична сестра школи  Радчук Н. М та бібліотекар Мізюркр І. Г.

Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка.

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.

Актуальність проблеми полягає в тому, що одним із показників духовного розвитку та соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей. Тому, протягом усього періоду Акції в Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося також чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству. Зокрема, тут проведено:

  • конкурс малюнків “Мій світ без насильства”;
  • виставка літератури “Зупини насильство – захисти себе”;
  • тренінги “Твоє життя – твій вибір”, “Зростаємо без насильства” тощо;
  • демонстрація фільму “Життя на продаж” до Міжнародного дня боротьби з рабством;
  • уроки толерантності та доброти “Доброзичливі стосунки з оточуючими” до Міжнародного дня людей з інвалідністю та ін.
  • конкурс творів на тему «Щастя моєї сім’ї»,  « Мій світ без жорстокості й насильства»
  • акція «Запали свічку» до вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
  • заняття з елементами тренінгу «Права свої знай –та про правила й обов’язки свої не забувай»;
  • заняття з елементами тренінгу «Профілактика правопорушень та боротьби  із злочинністю»

Серія із 6-ти навчальних відеоуроів для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій»;

1) Захист дітей онлайн www.vimeo.com/46417

2) Сексуальний шантаж https://vimeo.com/464179

3) Секстинг https://vimeo.com/464177511

4) Секс-чатинг https://vimeo.com/464176

5) Грумінг https://vimeo.com/46418153

6) Зображення сексуального характеру, що використовуються для

помсти https://vimeo.com/464180697.

Для учнів Карпилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Всеукраїнська акція “16 днів без насильства” пройшла у вигляді годин спілкування про рівність прав чоловіків і жінок та шляхи вирішення конфліктів. Тут провели уроки толерантності з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю за темами “Добро починається з тебе”, “Я вірю в силу доброти”, “Вчимося бути добрими” «З вірою в любов і в милосердя»  тощо.

Мета проведення акції “16 днів без насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

Comments:
Only authorized users can leave comments.